Door onze samenwerking met Engelstalige voorgangers, sprekers en auteurs is vertalen een belangrijk deel geworden van onze werk. We verzorgen naast de Nederlandse ondertitelingen voor de meer dan 250 televisie-uitzendingen op jaar basis ook boeken en/of liederen op verzoek van onze opdrachtgevers. Graag geven wij u een overzicht:

 

De boeken die wij vertaald hebben:

BUCH_Goede_Gewoonten_aanleren_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Goede gewoonten aanleren, slechte gewoonten doorbreken

 

Door de jaren heen hebben wij onszelf veel gewoonten aangeleerd. Goede gewoonten geven ons leven vrede en kracht, maar slechte gewoonten stelen onze vreugde en staan ons succes in de weg. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen. Een voor een kun je slechte gewoonten afleren en goede gewoonten aanleren.

BUCH_God_vertrouwen_van_dag_tot_dag_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – God vertrouwen van dag tot dag

 

In onze tijd stellen veel mensen hun vertrouwen in omstandigheden, succes, talenten en de meningen van anderen. Maar God vraagt ons om volledig op Hem te vertrouwen door Zijn beloften in de Bijbel toe te passen. Op deze manier kunnen wij de vrede, blijdschap en vervulling vinden die we zoeken. Je kunt zo’n leven leiden door bewuste keuzes te maken, want het komt niet vanzelf. Iedereen heeft hulp nodig om goede keuzes te maken, angst en onrust te overwinnen en positief in het leven te staan.

De Koning aanbidden

Zach Neese – De Koning aanbidden

 

Zach Neese is aanbiddingsleider in de Gateway Church in Amerika en als zodanig ook betrokken bij de aanbiddingsalbums van de sterk groeiende kerk. Naast veel ervaring op dit gebied, heeft hij er ook een goed onderbouwde, holistische visie op. Die visie brengt hij op een schitterende manier onder woorden in dit boek, dat de lezer stapsgewijs helpt om de plek van aanbidding in ons hele leven te ontdekken en zo vrede, vreugde en de rijkdom van een leven in Gods tegenwoordigheid te laten ervaren.

THEMENHEFT_Ervaar_Genezing_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Ervaar genezing

 

Lijd je aan een ziekte die weerslag heeft op je levenskwaliteit of zelfs je leven bedreigt? De Bijbel zegt dat God onze Heelmeester is. Hij heeft Zijn Zoon gestuurd om de daden van de duivel teniet te doen. Het Woord van God heeft kracht en kan genezing in je lichaam bewerken. Je hemelse Vader heeft een goed plan voor jouw leven. Vertrouw geheel op Hem!

THEMENHEFT_Leer_God_te_vertrouwen_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Leer God te vertrouwen

 

Wanneer, God, wanneer? Waarom, God, waarom? Vooral in moeilijke situaties in het leven worden we gekweld door dergelijke vragen en ze beroven ons van onze vrede. Het lijkt alsof God ons in de regen laat staan en onze gebeden niet verhoort. De waarheid is: God heeft goede dingen met je voor! Hij zal de dromen die Hij je heeft gegeven op de juiste tijd in vervulling laten gaan. Leer God met heel je hart te vertrouwen en laat je verrassen door wat Hij doet.

THEMENHEFT_Orde_in_Fiancien_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Orde in financiën

 

God wil ons op ieder gebied van ons leven zegenen – ook op het gebied van onze financiën. Dat kan Hij doen als onze omgang met geld is gebaseerd op Bijbelse principes en Hem eert. God daagt ons in Zijn Woord uit om goede beheerders te zijn van dingen die Hij ons heeft toevertrouwd zodat Hij ons meer kan toevertrouwen. Misschien heb je al langer financiële problemen of kan je niet verklaren waar je je geld aan uit geeft. Laat je uitdagen om je financiën onder Gods leiding te stellen en Zijn veelomvattende zegen te ervaren.

THEMENHEFT_Vervuld_met_de_Heilige_Geest_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Vervuld met de Heilige Geest

 

Wie is eigenlijk de Heilige Geest? Hij is de derde Persoon van de Drie-eenheid en bovendien onze Trooster, Raadgever, Helper en de kracht van God die ons in staat stelt dingen met gemak te doen die anders zwaar of onmogelijk zouden zijn. Om deze kracht in ons leven te ervaren kunnen wij God bidden om de vervulling met de Heilige Geest. Hij wil graag de Heilige Geest geven en daarmee ook verschillende geestelijke gaven. Laat je bemoedigen om de volheid van de Heilige Geest in jouw leven te ontvangen!

BUCH_Een_nieuwe_manier_van_Leven_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Een nieuwe manier van leven

 

Het leven bestaat uit vele beslissingen maar Jezus Christus wel of niet aannemen als je Heer, is de beslissing waar al het andere in het leven van afhangt. Het gaat niet om religie maar om een persoonlijke relatie met God waar ieder mens voor zichzelf zal moeten beslissen. In dit belangrijke boekje leer je hoe je deze relatie met God aan kunt gaan. Aan de hand van de Bijbel legt Joyce duidelijk uit hoe je de eerste stappen zet in een leven met Jezus.

GezegendLeven

Ps. Robert Morris – Gezegend Leven

 

Dit boek zal je helpen beseffen hoe diep, hoog en breed de liefde van God is en als je de woorden durft toe te passen van dit boek dan zal elk onderdeel van je leven veranderen: je huwelijk, je gezin, je gezondheid en relaties. Want als God je hart verandert van zelfgerichtheid naar vrijgevigheid, dan zal dat elk onderdeel van je leven beïnvloeden.

Onderuitgehaald-maar-niet-verslagen-–-Bayless-Conley-–-boekje-1

Bayless Conley – Onderuit gehaald… maar niet verslagen

 

Het leven kan vol pijn en moeite zijn. Soms ga je door een periode vol moeilijkheden die je geloof op de proef stellen. Het kan voelen alsof de problemen vanuit elke richting op je afkomen en je bent geneigd op te geven.

In dit boekje daagt Bayless Conley je uit niet op te geven. Door Gods kracht en genade kun je altijd weer overeind komen en doorgaan. Bayless vertelt hoe je drie veelvoorkomende moeilijkheden kunt overwinnen, die ervoor zorgen dat veel gelovigen willen opgeven.

Deze waarheden kunnen en zullen je bemoedigen, waar je momenteel ook doorheen gaat en hoe moeilijk het ook is. Want als je weigert op te geven is de overwinning door Christus voor jou!

Voetsporen-van-het-geloof-–-Bayless-Conley-–-boekje-1-2

Bayless Conley – Voetsporen van het geloof

 

Elke christen heeft een mentor nodig als het gaat om het mysterie van het geloof. Elke volgeling van Christus heeft een persoon nodig die de beloften van God heeft ontvangen en de zegeningen van God heeft geproefd, om de voetsporen van het geloof te laten zien.

Daarom heeft God ons Abraham gegeven. Door de Schrift heen wordt Abraham tot voorbeeld gesteld van iemand die we moeten volgen als het om het geloof gaat.

In dit boekje benadrukt Bayless Conley vier verschillende voetsporen die Abrahams geloof hebben achtergelaten in het zand van de tijd. Door middel van deze eeuwige waarheden zal hij je laten zien hoe je de wandeling van het geloof moet wandelen en hoe je de zegeningen van God als nooit tevoren kunt ervaren!

Waar-is-God-als-het-moeilijk-is-–-Bayless-Conley-–-boekje-1

Bayless Conley – Waar is God als het moeilijk is?

 

De meeste mensen hebben zich weleens afgevraagd: Waar is God als het moeilijk is? Ook de grote helden van het christelijk geloof zoals Elia, een profeet uit het Oude Testament. Het ging geweldig in het leven van Elia. Hij had de ene geestelijke overwinning na de andere meegemaakt en Hij had de gunsten van God in zijn leven ervaren. Toen gebeurde het! Toen voelde hij de grond onder zich wegzinken. In zijn pijn vroeg Elia zich af waar God was. En in die pijn gaf God antwoord. God heeft, net als voor Elia, een woord voor jou in je pijn, je verdriet en je strijd … een woord dat je op dit moment kunt ontdekken.

Antwoorden-voor-elke-dag_B_Conley_Hardcover-1

Bayless Conley – Antwoorden voor elke dag

 

Iedere dag worden wij met vragen geconfronteerd die het leven ons voorlegt. Wat is Gods plan voor mijn leven? Hoe kan ik mijn huwelijk versterken? Hoe ga ik beter met mijn financiën om? Hoe kan ik de kracht van God in mijn leven ervaren?

In dit dagboek wil Bayless Conley jou helpen om 365 dagen in het jaar Gods antwoorden op jouw vragen te vinden. Iedere dag valt onder een speciaal thema waartoe Bayless Conley een vers uit de Bijbel relevant en begrijpelijk uitlegt. God zal jou door dit boek helpen om te groeien in het geloof en de waarheden uit de Bijbel in jouw leven toe te passen.

Van-generatie-op-generatie-Bayless-Conley-1-1

Bayless Conley – Van generatie op generatie

 

Zelfs de beste en trouwste werkers komen en gaan, maar de gemeente blijft. Voor een levende en gezonde ontwikkeling van de gemeente is een voortdurende uitwisseling en overdracht van ervaring en taken tussen de generaties nodig.

Van generatie op generatie is meer dan een leerzame beschouwing van dit belangrijke thema. Het is een onmisbaar werktuig en biedt u een praktische leidraad hoe u en uw gemeente dat wat u onderscheidt succesvol aan de volgende generaties kunnen doorgeven. Het toont Gods plan aan voor de samenwerking tussen de generaties om zo Zijn huis te bouwen en de wereld voor Jezus Christus te bereiken.

Denk na over de waarheden die u in dit boek vindt. Bespreek ze en implementeer ze. Doe uw deel om de volgende generaties te winnen, te stimuleren en in te zetten!

BUCH_De_zelfverzekerde_moeder_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – De zelfverzekerde moeder

 

Veel moeders hebben te maken met twijfel en onzekerheid, terwijl ze hun best doen hun kinderen op te voeden in een uitdagende en steeds veranderende wereld. Dit boek zal je bemoedigen, zodat je weet dat je er niet alleen voor staat – God is met je en Hij wil je helpen bij de dagelijkse uitdagingen. Door de inspirerende verhalen, Bijbelse principes en waardevolle levenslessen van Joyce, zul je ongetwijfeld een nieuw vertrouwen en plezier in het moederschap ontdekken.

BUCH_Durf_te_hopen_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Durf te hopen

 

In de hoop op God ligt de kracht die jouw leven verandert. Er wacht een nieuwe levensvreugde op jou zodra je begint het goede van God te verwachten. Ontdek hoe je je van ontmoediging kunt bevrijden en in plaats daarvan je dromen kunt omzetten. In dit boek geeft Joyce Meyer praktische tips hoe je hoop dagelijks kunt uitoefenen. Dat zal voor jou de deur openen naar Gods onbegrensde mogelijkheden

Het-Kruis-–-Bayless-Conley-–-boekje-1

Bayless Conley – Het kruis

 

Waarom is de boodschap van het kruis voor velen een provocatie? Waarom wijzen mensen het evangelie af en nemen ze aanstoot aan wat Jezus heeft gedaan? Bayless Conley legt de meest voorkomende argumenten van twijfelaars uit en laat je zien hoe je liefdevol op hun bedenkingen kunt reageren.

BUCH_Vol-blijdschap-vertrouwen_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Vol blijdschap vertrouwen

 

Neem een gezonde dosis vertrouwen op God en mix dat met alles wat je doet! Voor een leven zonder zorgen en benauwde gedachten, maar met veel blijdschap. In dit boek wil Joyce je graag laten weten dat je kunt leren een leven vol blijdschap en vertrouwen te hebben en een geloof dat verder reikt dan je verstand. Volkomen op God vertrouwen moet ons doel zijn, niet alleen omdat het God eert, maar ook omdat het enorm veel voordelen biedt.

BUCH_Mijn_tijd_met_God_J_Meyer_NL_Front_1080x

Joyce Meyer – Mijn tijd met God

 

Heel persoonlijk: In haar nieuwe dagboek neemt Joyce ons mee in haar stille tijd met God, maar ook in haar vragen, alledaagse worstelingen en inzichten. Gedurende een periode van drie jaar schreef Joyce deze bemoedigingen op die door middel van ervaringen en gedachten aan haar werden geopenbaard. Dit dagboekje is een effectief hulpmiddel dat je helpt het leven veranderende gevoel van vrede en geluk te ervaren, dat je alleen kunt bereiken door dicht bij Hem te blijven. Als je elke dag de tijd neemt om het te lezen en te bestuderen, zul je een hernieuwde en krachtige intimiteit met God ervaren.

god_money_me-front_cover-760x1140_1024x1024_e02ab59f-0241-47e2-952d-4ce54119ac19_1024x1024

Paul de Jong – God, Geld en ik

 

God, Geld & Ik is het resultaat van mijn persoonlijke zoektocht om de cyclus van financiële tekorten te doorbreken. Veelal denken we dat het antwoord hierop uitsluitend besloten ligt in het geven.

 

Inderdaad is vrijgevigheid een eigenschap die we als christenen zouden moeten uitdragen maar zal uiteindelijk niet leiden naar een leven in financiële vrijheid. Om die vrijheid en overvloed wel te kunnen ervaren, is een verandering nodig in ons uitgavenpatroon die bestaat uit vier componenten. Wanneer we de achterliggende gedachten hiervan begrijpen en toepassen, zal ons leven nooit meer hetzelfde zijn.

 

God, Geld en Ik biedt de juiste handvaten, niet alleen om een nieuwe vrijheid te ervaren maar ook om een financieel fundament te leggen voor de aankomende generaties.